Lang was het stil hier op HikingTales. Mede door de coronapandemie en een gebrek aan financiële middelen om er vaker op uit te gaan kwam het tot een einde. De laatste weken zit ik echter weer met ideeën, ik heb sinds februari 2023 nieuwe auto die ik kan ombouwen tot een heuse overlander, met luifel, daktent en alles nodig om te kunnen kamperen.

Die auto betreft een Toyota Hilux Extracab uit 2020. Momenteel is deze nog kaal, de bak is open en hij is nog niet echt geschikt om mee te gaan kamperen. Daar komt gelukkig snel verandering in! Volgende week komt de eerste uitbreiding, namelijk de Alu-Cab Explorer Canopy. Hiermee zal de auto gelijk een compleet nieuwe uitstraling krijgen en dan is de laadruimte ook ineens een stuk praktischer in te zetten voor mijn gebruik! In eerste instantie wilde ik er echt een bedrijfswagen van gaan maken met enkel de canopy en een bedrijfswageninrichting. Door de tijd heen ben ik hier toch over gaan twijfelen, natuurlijk blijft het een auto die voornamelijk voor zakelijk gebruik dient en dus moeten er ook spullen daarvoor meegenomen worden. Toch kwam ik al snel uit op wat zaken die voor zowel het overlanden als voor zakelijk gebruik handig zijn. Een voorbeeld hiervan is de Rhino-Rack Batwing, dit is een luifel die 270 graden om de auto heen draait om bijvoorbeeld in de regen droog te kunnen staan, ook is dit voor het overlanden ideaal omdat dit gelijk als een soort voortent gebruikt kan worden.

Dan zijn er nog een paar extra upgrades die eraan zitten te komen die voor beide doeleinden perfect zijn, een daarvan is de daktent. Met mijn werk in de antennebouw komt het regelmatig voor dat ik ver van huis moet zijn en voor meerdere dagen. Vaak kies ik dan voor een hotel maar dat is eigenlijk helemaal niet mijn ding en het is ook nog eens duur. Dan lekker naar een camping kunnen rijden om daar te tent uit te klappen is niet alleen goedkoop, ik vind het ook veel leuker! Verder komt er uiteraard nog een zuivere sinus omvormer in voor het opladen van gereedschappen maar ook om bijvoorbeeld de Nespresso te kunnen draaien.

Het uiteindelijke doel van de auto is simpel: het moet functioneel zijn voor mijn werk maar ik moet er ook mee op uit kunnen gaan.

Zoals ik al aangaf is het uiteindelijke doel om hier meer te gaan schrijven, ik heb nog geen idee op welke frequentie maar ik hoop toch minimaal 4 keer per jaar een weekje de deur uit te kunnen om er hier over te kunnen schrijven met in de tussentijd misschien de occasionele weekendjes op pad. Het zal niet meer alleen hiken worden wat oorspronkelijk het idee was van deze blog. Nee, er komt nu wat breder kampeerwerk bij.

Omdat ik nu volledig als zelfstandige werk wil ik HikingTales ook vanuit een zakelijk perspectief oppakken om uiteindelijk ook een klein zakcentje te verdienen voor de tijd die ik steek in het schrijven, vandaar dat er op termijn mogelijk toch advertenties of affiliate links op de site komen zodat ik misschien nog wat overhoud aan dit alles. HikingTales zal onder mijn bedrijf Dominus Lucis komen te vallen en zojuist heb ik ook de wijziging bij de Kamer van Koophandel doorgevoerd. Het staat allemaal nog een beetje op losse poten maar het geeft me wel de mogelijkheid om te investeren in HikingTales en de tijd om mijn plannen verder uit te werken om het toch nét wat professioneler aan te pakken. HikingTales voelt voor mij een beetje als de brug tussen wie ik ben, wat ik graag doe en mijn liefde voor ondernemen.

Ik heb er in ieder geval nu al zin in! Tot laters!

Categorieën: Nieuws

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.